Slepičí polévka s rýží
Potřebné ingredience
1 slepice, 2 cibule, 3 mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, 2 listy kadeřavé kapusty, 1 tenký pórek, 1 stroužek česneku, 1⁄2 červené kapie, petrželová nať, sůl, uvařená rýže
Postup přípravy
Mrkev, celer, pórek a kapustu pokrájet na nudličky, přidat k vývaru a společně vařit, dokud zelenina nezměkne.
Potom přidat prolisovaný česnek a na kostičky nakrájenou papriku. Ještě chvíli povařit.
Nakonec přidat na kostičky pokrájené maso a nadrobno nasekanou petrželovou nať.
Polévku podávat s vařenou rýží (po čerstvém uvaření mám rýži zvlášť, do hrnce s polévkou jí vmíchám až vychladne).
Slepici uvařit spolu s oloupanou cibulí (vcelku) ve slané vodě do měkka.
Mrkev, celer, pórek a kapustu pokrájet na nudličky, přidat k vývaru a společně vařit, dokud zelenina nezměkne.
Maso obrat a pokrájet na kostičky.
Papriku pokrájet na kostičky, česnek prolisovat.
Polévku podávat s vařenou rýží (po čerstvém uvaření mám rýži zvlášť, do hrnce s polévkou jí vmíchám až vychladne).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé